Om

Først og fremmest tak fordi du tager dig tiden til og har interesse i at høre mere om GREEN HOSTING og hvorfor jeg har valgt at starte et hostingfirma. Her på siden kan du få den kortere fortælling om tankerne der har ført mig til at starte GREEN HOSTING og hvad min baggrund er.

Til dig der er interesseret

Du kan få hele historien, tankerne bag, min baggrund, hvorfor du skal vælge os og hvordan du kommer i gang i en artikelserie jeg har lavet der besvare spørgmålene:

  • Hvem er GREEN HOSTING?
  • Hvad er GREEN HOSTING?
  • Hvorfor skal jeg vælge GREEN HOSTING?
  • Hvordan kommer jeg igang med GREEN HOSTING?

Du kan også blot læse videre herunder og få en kortere version.

Sådan startede det hele

For at forstå hvordan hele ideen omkring GREEN HOSTING startede skal du lige vide lidt om min baggrund. Jeg har lavet hjemmesider i mere end 10 år, WordPress hjemmesider, og dermed også beskæftiget mig med hosting.

Jeg har derfor rigtig meget erfaring som bruger af forskellige hostingfirmaer i Danmark, hvor jeg har brugt Simply (tidl. Unoeuro), Nordicway, Duelhost, Azehosting, CHosting, Hosting4real og E-Studio. Men jeg har ikke bare installeret WordPress på en hjemmeside ved et hostingfirma, jeg har også designet hjemmesider i massevis.

I 2019 fik jeg de første tanker om hosting og det energiforbrug der går til hosting af hjemmesider. Det er jo ikke bare hosting af din og min lille hjemmeside der bruger energi, det er også giganter som Netflix, Amazon og Google der hoster hele deres løsning i et datacenter og forbruger store mængder af energi.

Jeg startede med at researche og læse om internet, hosting, teknologier, hardware osv. i nogle måneder og fik ret hurtigt et billede af hvor store udfordringer der ligger i hostingindustrien i forhold til at blive mere bæredygtig.

Hvis internettet var et land ville det være nummer 6 på listen over højeste energiforbrug.

Citatet herover siger alt, og når man tager i udsigt hvordan samfundets teknologiske udvikling kommer til at være de næste mange år, hvor mere og mere skal online, så kommer internettet kun til at stå en større procentdel af verdens energiforbrug.

Dengang, i 2019, kontaktede jeg det perfekte datacenter med henblik på at høre om jeg kunne leje mig ind på deres servere og bygge et hostingfirma på dem, så jeg kunne udbyde bæredygtig webhosting til Danske selvstædige og virksomheder.

Det viste sig dog at jeg ikke havde den nødvendige tekniske viden om serveropsætning og ideen blev lagt lidt på hylde derefter, men den forsvandt aldrig.

Tilbage til nutiden

Der var en masse omstændigheder efterfølgende der gjorde at jeg ikke kom videre med min idé til bæredygtig webhosting, men i 2022 var omstændighederne endelig rigtige!

Det jeg lærte af 2019 og årerne efter var at jeg ikke bare kunne købe en server og tro at jeg så kunne starte et hostingfirma, for det havde jeg slet ikke den tekniske viden til (folk tager årelange uddannelser for at kunne administrere servere) og konklusionen blev derfor at jeg skulle finde en samarbejdspartner til at hjælpe med det tekniske.

Næste problem var så at jeg skulle finde en partner jeg kunne stå inde for at arbejde sammen med, og efter uger med research på området fandt jeg endelig min samarbejdspartner – Krystal Hosting.

Værdierne er vigtigere end produktet

I processen kom jeg frem til at det jeg egentlig ville var ikke at tilbyde bæredygtig webhosting, men at oplyse om internettets energiforbrug og de udfordringer det skaber for fremtiden.

Ligesom vi nu er klarover at et metal sugerør der kan genanvendes er langt bedre end et plastik sugerør der bliver brug en gang og smidt ud, så vil jeg gerne uddanne internetbrugeren (os alle sammen) i at bruge internettet med omtanke.

For mig er GREEN HOSTING kanalen til at kommunikere dette til virksomheder og private, og forklare at et klik på en nyhedsartikel ikke bare er et klik og uendelig scrolling på Instagram også bruger energi. Energi som endnu ikke er vedvarende alle steder, i en sektor der kun vokser og vokser i fremtiden.

Det betyder ikke er GREEN HOSTING er ligegyldigt, for det er en af måderne at gøre en forskel på. Her er du nemlig sikret hosting drevet af vedvarende energi på servere i et moderne datacenter, og yderligere investering i bæredygtige projekter verden over.

Lige nu sidder jeg alene med mit hostingfirma der kun er i Danmark. Men for hver ny kunde vokser GREEN HOSTING og ambitionen er at tilbyde international bæredygtig hosting allerede i 2023.

Jeg håber du vil med på rejsen og hjælpe med at lære den generelle befolkning om at bruge internettet med omtanke i fremtiden.